כתבות
מי ישמור על איכות המזון במוסדות החינוך בפ"ת?
כ"ד אייר ה'תשע"ו 01/06/2016
מערכת ′פיתה′
כבר כמה חודשים, מפברואר האחרון, שצוות עירוני בראשות מנכ"ל העירייה יעקב ממן וסגן ראש מינהל החינוך עו"ד רון כץ, פועל לבחינת אמצעים לשמירה על איכות ובריאות המזון במוסדות החינוך בעיר. היוזמה לכך התעוררה בעקבות חקיקת החוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות חינוך.
הצוות, שקיבל ברכתו של ראש העיר איציק ברוורמן מורכב מאנשי מקצוע מכלל האגפים הרלוונטיים בעירייה, הבוחנים את כל ההיבטים הקשורים לבריאות, תברואה, אכיפה ופיקוח על ספקי המזון במוסדות החינוך, בכל הקשור להספקת המזון ושמירה על איכותו, טיבו וטריותו.
הצוות פעל, בין היתר, להגברת והידוק הפיקוח והאכיפה על הקיוסקים, הדוכנים והמזנונים הפועלים בבתי הספר בעיר. במסגרת זו הצוות ביצע ביקורות רבות, בשיתוף עם משרד הבריאות בכל המזנונים והקיוסקים ברחבי העיר וביצע פסילת מוצרים לא בתוקף, הינחה על ניקוי וחידוש מתקני קירור, פיקוח על הובלת המזון למוסדות חינוך, שמירה על טריות המזון, הכול במטרה לשמור על איכות המזון לילדי העיר.
בנוסף לפעילותו של הצוות בבתי הספר בעיר, הצוות בוחן מגוון סנקציות משמעותיות ביותר כנגד גורמים שלא יעמדו בדרישות לשמירה על איכות המזון ובכלל זאת סגירתם.
כמו כן בוחן הצוות דרכים נוספות לאכיפה ופיקוח על איכות המזון ותזונה נכונה במוסדות החינוך בעיר. בין היתר, נבחנת אופציה למינוי תזונאית אחראית באופן קבוע ומתמשך לבחינת ובדיקת המזון הנמכר במוסדות החינוך, תוך פיקוח ואכיפה ראויים וקבועים וצעדים נוספים לשמירה על איכות המזון במוסדות החינוך ברחבי העיר.
נותר לקוות שהמסקנות יוסקו והכללים ייאכפו כבר לקראת פתיחת שנה"ל הקרובה.
צילום דף שער. אילוסטרציה: morguefile
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
כבר כמה חודשים, מפברואר האחרון, שצוות עירוני בראשות מנכ"ל העירייה יעקב ממן וסגן ראש מינהל החינוך עו"ד רון כץ, פועל לבחינת אמצעים לשמירה על איכות ובריאות המזון במוסדות החינוך בעיר. היוזמה לכך התעוררה בעקבות חקיקת החוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות חינוך.
הצוות, שקיבל ברכתו של ראש העיר איציק ברוורמן מורכב מאנשי מקצוע מכלל האגפים הרלוונטיים בעירייה, הבוחנים את כל ההיבטים הקשורים לבריאות, תברואה, אכיפה ופיקוח על ספקי המזון במוסדות החינוך, בכל הקשור להספקת המזון ושמירה על איכותו, טיבו וטריותו.
הצוות פעל, בין היתר, להגברת והידוק הפיקוח והאכיפה על הקיוסקים, הדוכנים והמזנונים הפועלים בבתי הספר בעיר. במסגרת זו הצוות ביצע ביקורות רבות, בשיתוף עם משרד הבריאות בכל המזנונים והקיוסקים ברחבי העיר וביצע פסילת מוצרים לא בתוקף, הינחה על ניקוי וחידוש מתקני קירור, פיקוח על הובלת המזון למוסדות חינוך, שמירה על טריות המזון, הכול במטרה לשמור על איכות המזון לילדי העיר.
בנוסף לפעילותו של הצוות בבתי הספר בעיר, הצוות בוחן מגוון סנקציות משמעותיות ביותר כנגד גורמים שלא יעמדו בדרישות לשמירה על איכות המזון ובכלל זאת סגירתם.
כמו כן בוחן הצוות דרכים נוספות לאכיפה ופיקוח על איכות המזון ותזונה נכונה במוסדות החינוך בעיר. בין היתר, נבחנת אופציה למינוי תזונאית אחראית באופן קבוע ומתמשך לבחינת ובדיקת המזון הנמכר במוסדות החינוך, תוך פיקוח ואכיפה ראויים וקבועים וצעדים נוספים לשמירה על איכות המזון במוסדות החינוך ברחבי העיר.
נותר לקוות שהמסקנות יוסקו והכללים ייאכפו כבר לקראת פתיחת שנה"ל הקרובה.
צילום דף שער. אילוסטרציה: morguefile
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה