- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
מקומי
כך נערכים לפסח הלכתית, בעת הקורונה
ו' ניסן ה'תש"פ 31/03/2020
מערכת ′פיתה′

הרב הראשי לפ"ת, הרב מיכה הלוי, פרסם הנחיות הקשורות לחג הפסח, עקב הקורונה. להלן הדברים:
.jpg)
הרב מיכה הלוי
הגעלת כלים בבית פרטי
במצב רגיל צריך להגעיל את הכלים אצל אנשים הבקיאים בעניין, המודרכים ומתייעצים עם מורה הוראה במקום; אך במצבנו כעת אין אפשרות לבצע הגעלה לציבור, ועל כן מצ"ב הנחיות להגעלת כלים ליחידים.
ראשית דבר, יש לקנות כלים חד-פעמיים מאושרים לפסח, וכן תבניות אפייה וצלחות חד-פעמיות. מן הראוי לקנות סירים ומחבתות.
לצורך הגעלה יש לקחת את הקדרה (סיר) הגדולה בבית ולאחר 24 שעות שלא השתמשו בה להרתיח אותה על הכיריים עד שיגלשו המים לצדדים. במים יש לשים נוזל לשטיפת כלים. לאחר מכן יש לשפוך את המים ולהרתיחה מחדש עם נוזל לשטיפת כלים עד שיעלו רתיחה ובעבוע. באופן זה, כל עוד שהסיר מעלה רתיחה, אפשר להגעיל בו כלים.
לפני ההגעלה יש להתבונן בכלים שהינם נקיים.
סכינים מקשה אחת (ללא קת) מזלגות, כפות וכפיות באופן שאינם נוגעים זה בזה.
קדרות וסירים ממתכת וכן המכסים יש להכניס לקדרה הגדולה. אפשר להכניס חלק מהכלי ואחר כך עוד חלק, כאשר נזהרים שגם מקומות האחיזה באו במים.
סירים - עדיף עם ידיות מתכת כחלק מהכלי. ידיות פלסטיק המוברגות לכלי, לכתחילה יש לפרקן, אך אם אי אפשר ואין לכלוך התחוב בין הידיות לכלי, אפשר להגעיל עם הידיות.
תנורים – עדיף לא להכשיר תנור שנאפו בו עוגות או כל עיסה. בכל אופן, יש לנקותו היטב עם חומר לניקוי תנורים ולהפעילו בחום המקסימלי כשעה, עם הרשתות (רק כאלו שלא הניחו עליהן חמץ במישרין) בתוך התנור על מנת להכשירן. יש להשתמש בתבניות חד פעמיות ולא בתבניות התנור, שאין להכשירן.
תנור פירוליטי די להסיקו במקסימום ל – 20 דקות. את המסילות (על פי היצרן צריך להוציא בשימוש בחום המירבי) יש ללבן בכיריים או בחום המירבי על פי אישור היצרן.
מיקסר / מג'ימיקס – יש לנקות היטב היטב ולהגעיל את הסכינים בסיר ההגעלה.
אנא נהגו במשנה זהירות ושמרו על כללי בטיחות: שימוש בכפפות נגד חום, מרחק מחשמל, מגז פעיל לאחר כיבוי האש וכדומה.
חצובות, מעמד הקדירות, לאשכנזים יש להעביר באש של להבות המבעירים ולעטוף בנייר אלומיניום. את המבעירים יש לנקות היטב ולהבעיר 10 דקות. משטח הכיריים יש לנקות היטב לערות עליו מים רותחים ולצפותו בניר אלומיניום.
לספרדים, גם לחצובות די בהגעלה בלבד.
מצ"ב טבלה לסוגי הכלים השונים והכשרם לפסח.
השנה גם האשכנזים יכולים לסמוך על הכלל של "רוב תשמישו", בפרט אם לא השתמשו בכלי 24 שעות קודם ההגעלה (משנה ברורה או"ח תנא סקמ"ז, ושער הציון שם אות נ).
מכירת חמץ
אנשים שעזבו את מקום עבודתם ולא שבים לשם בפסח וכן בבתים, חדרים הסגורים כל הפסח, אפשר לבצע הרשאה למכירת חמץ ביג בניסן ועל ידי כך אין צורך בבדיקת החמץ באותם מקומות. (משנה ברורה או"ח סימן תלו סקל"ב). לצורך כך יש לשים לב שבראש עמוד שטר ההרשאה רשום מכירת יג ובנוסף מכירת יד.
בעז"ה בהמשך יפורסמו הנחיות לשריפת חמץ בשנה זו.
לשאלות הלכתיות אפשר להתקשר: 054-5776691 / 052-7645227
הכשרת כלים בלא טבילה
אנשים רבים אשר לא הכשירו את ביתם לחג זה שנים ובשל המצב יעשו סדר פסח בביתם, יש להשתמש ככל שניתן בכלים ובתבניות חד פעמיות מאושרות לפסח.
כלים הזקוקים לטבילה, יש למלא טופס מיוחד למכירת הכלים לשאינו יהודי ובכך נפטרו מטבילה. לאחר החזרה בקרוב לשגרה יש להטבילם בלא ברכה. שטר זה יש למלא בו רק שם וכתובת ולחתום. (כל שאר המקומות נא למלא בקו).
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה

הרב הראשי לפ"ת, הרב מיכה הלוי, פרסם הנחיות הקשורות לחג הפסח, עקב הקורונה. להלן הדברים:
.jpg)
הרב מיכה הלוי
הגעלת כלים בבית פרטי
במצב רגיל צריך להגעיל את הכלים אצל אנשים הבקיאים בעניין, המודרכים ומתייעצים עם מורה הוראה במקום; אך במצבנו כעת אין אפשרות לבצע הגעלה לציבור, ועל כן מצ"ב הנחיות להגעלת כלים ליחידים.
ראשית דבר, יש לקנות כלים חד-פעמיים מאושרים לפסח, וכן תבניות אפייה וצלחות חד-פעמיות. מן הראוי לקנות סירים ומחבתות.
לצורך הגעלה יש לקחת את הקדרה (סיר) הגדולה בבית ולאחר 24 שעות שלא השתמשו בה להרתיח אותה על הכיריים עד שיגלשו המים לצדדים. במים יש לשים נוזל לשטיפת כלים. לאחר מכן יש לשפוך את המים ולהרתיחה מחדש עם נוזל לשטיפת כלים עד שיעלו רתיחה ובעבוע. באופן זה, כל עוד שהסיר מעלה רתיחה, אפשר להגעיל בו כלים.
לפני ההגעלה יש להתבונן בכלים שהינם נקיים.
סכינים מקשה אחת (ללא קת) מזלגות, כפות וכפיות באופן שאינם נוגעים זה בזה.
קדרות וסירים ממתכת וכן המכסים יש להכניס לקדרה הגדולה. אפשר להכניס חלק מהכלי ואחר כך עוד חלק, כאשר נזהרים שגם מקומות האחיזה באו במים.
סירים - עדיף עם ידיות מתכת כחלק מהכלי. ידיות פלסטיק המוברגות לכלי, לכתחילה יש לפרקן, אך אם אי אפשר ואין לכלוך התחוב בין הידיות לכלי, אפשר להגעיל עם הידיות.
תנורים – עדיף לא להכשיר תנור שנאפו בו עוגות או כל עיסה. בכל אופן, יש לנקותו היטב עם חומר לניקוי תנורים ולהפעילו בחום המקסימלי כשעה, עם הרשתות (רק כאלו שלא הניחו עליהן חמץ במישרין) בתוך התנור על מנת להכשירן. יש להשתמש בתבניות חד פעמיות ולא בתבניות התנור, שאין להכשירן.
תנור פירוליטי די להסיקו במקסימום ל – 20 דקות. את המסילות (על פי היצרן צריך להוציא בשימוש בחום המירבי) יש ללבן בכיריים או בחום המירבי על פי אישור היצרן.
מיקסר / מג'ימיקס – יש לנקות היטב היטב ולהגעיל את הסכינים בסיר ההגעלה.
אנא נהגו במשנה זהירות ושמרו על כללי בטיחות: שימוש בכפפות נגד חום, מרחק מחשמל, מגז פעיל לאחר כיבוי האש וכדומה.
חצובות, מעמד הקדירות, לאשכנזים יש להעביר באש של להבות המבעירים ולעטוף בנייר אלומיניום. את המבעירים יש לנקות היטב ולהבעיר 10 דקות. משטח הכיריים יש לנקות היטב לערות עליו מים רותחים ולצפותו בניר אלומיניום.
לספרדים, גם לחצובות די בהגעלה בלבד.
מצ"ב טבלה לסוגי הכלים השונים והכשרם לפסח.
השנה גם האשכנזים יכולים לסמוך על הכלל של "רוב תשמישו", בפרט אם לא השתמשו בכלי 24 שעות קודם ההגעלה (משנה ברורה או"ח תנא סקמ"ז, ושער הציון שם אות נ).
מכירת חמץ
אנשים שעזבו את מקום עבודתם ולא שבים לשם בפסח וכן בבתים, חדרים הסגורים כל הפסח, אפשר לבצע הרשאה למכירת חמץ ביג בניסן ועל ידי כך אין צורך בבדיקת החמץ באותם מקומות. (משנה ברורה או"ח סימן תלו סקל"ב). לצורך כך יש לשים לב שבראש עמוד שטר ההרשאה רשום מכירת יג ובנוסף מכירת יד.
בעז"ה בהמשך יפורסמו הנחיות לשריפת חמץ בשנה זו.
לשאלות הלכתיות אפשר להתקשר: 054-5776691 / 052-7645227
הכשרת כלים בלא טבילה
אנשים רבים אשר לא הכשירו את ביתם לחג זה שנים ובשל המצב יעשו סדר פסח בביתם, יש להשתמש ככל שניתן בכלים ובתבניות חד פעמיות מאושרות לפסח.
כלים הזקוקים לטבילה, יש למלא טופס מיוחד למכירת הכלים לשאינו יהודי ובכך נפטרו מטבילה. לאחר החזרה בקרוב לשגרה יש להטבילם בלא ברכה. שטר זה יש למלא בו רק שם וכתובת ולחתום. (כל שאר המקומות נא למלא בקו).
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה