- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
אוכל
מתכון לכרובית ממולאת
ז' אלול ה'תשע"ד 02/09/2014
אלונה אייזנברג
תתכוננו לקבל מחמאות:
מצרכים:
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
כפית כמון
חצי כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול מגורד בפומפיה (או שניים קטנים)
חצי צרור עירית או כוסברה קצוצה
לכרובית:
כרובית שלמה
2 ביצים
מלח+פלפל לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כוס פרורי לחם
אופן הכנה:
1. תחילה נבשל את הכרובית כ-6 דקות במים עם כף מלח ולאחר מכן נסנן ונצנן כדי שיהיה אפשר לעבוד איתה.
2. בינתיים נערבב יחד את כל מרכיבי הבשר
3. כשהכרובית התקררה אנחנו מתחילים למלא אותה, בהתחלה מהחלק התחתון, פשוט דוחפים בשר ברווחים ואז גם מלמעלה בין הפרחים. לפעמים צריך קצת להתאמץ אבל זכרו שזה שווה בסוף.
4. זה השלב שכדאי לפרוס על תבנית גדולה נייר אפיה כי נתחיל ללכלך.
5. מקשקשים את הביצים עם התבלינים בצלחת רחבה כדי שיהיה ניתן לטבול בה את הכרובית. דואגים לטבול מכל הכיוונים. אם נשאר עוד פשוט תמרחו את הכרובית עם הידיים מעל התבנית.
6. מפזרים מעל את הפירורים ואז גם בצדדים והחלק התחתון.
7. 40 דק′ 200 מעלות.
בתיאבון,
אלונה
--
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
תתכוננו לקבל מחמאות:
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
כפית כמון
חצי כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
בצל גדול מגורד בפומפיה (או שניים קטנים)
חצי צרור עירית או כוסברה קצוצה
לכרובית:
כרובית שלמה
2 ביצים
מלח+פלפל לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כוס פרורי לחם
אופן הכנה:
1. תחילה נבשל את הכרובית כ-6 דקות במים עם כף מלח ולאחר מכן נסנן ונצנן כדי שיהיה אפשר לעבוד איתה.
2. בינתיים נערבב יחד את כל מרכיבי הבשר
3. כשהכרובית התקררה אנחנו מתחילים למלא אותה, בהתחלה מהחלק התחתון, פשוט דוחפים בשר ברווחים ואז גם מלמעלה בין הפרחים. לפעמים צריך קצת להתאמץ אבל זכרו שזה שווה בסוף.
4. זה השלב שכדאי לפרוס על תבנית גדולה נייר אפיה כי נתחיל ללכלך.
5. מקשקשים את הביצים עם התבלינים בצלחת רחבה כדי שיהיה ניתן לטבול בה את הכרובית. דואגים לטבול מכל הכיוונים. אם נשאר עוד פשוט תמרחו את הכרובית עם הידיים מעל התבנית.
6. מפזרים מעל את הפירורים ואז גם בצדדים והחלק התחתון.
7. 40 דק′ 200 מעלות.
בתיאבון,
אלונה
--
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
או להסביר להדיוטות איך "מכשירים" כרובית מחרקים מבלי לפרק אותה
תודה