- כ"ב תשרי ה'תשפ"ד 07/10/2023מצב חירום - מענה ומידע לציבור
אוכל
מרק גספצ′ו לימי קיץ לוהטים
י"ח אב ה'תשע"ד 14/08/2014
אלונה אייזנברג
יחד עם המעלות שעולות להן מדי יום החשק שלנו להדליק את הגז ולבשל הולך ונעלם. כאן מגיעה המנה המושלמת הזו שהיא גם "מזון מהיר"- ההכנה תיקח לכם בדיוק 4 דקות וגם מרק רענן, מזין ששמר על כל הערכים התזונתיים שלו.
גספצ′ו הוא מרק עגבניות קר שהגיע אלינו מספרד. היום יש כבר אינספור ורסיות שלא קשורות בשום אופן לעגבניות אבל זה לא מעניין אותנו היום. הספרדים גילו את העגבניה לאחר שקולומבוס גילה את אמריקה ומשם הפרי הנפלא הזה (זה פרי חברים, לא ירק, ואפילו היה משפט בעניין) הופץ באירופה. כנהוג באותם ימים באזורים חשוכים אלה הם חששו מהדבר החמוד הזה ואף קראו לו "פרי השטן" - מוגבלים. מאז הספרדים פיתחו יחסים מעניינים על הפרי ומדי שנה נערכת מלחמת עגבניות ע-נ-ק-י-ת.
מצרכים ל3 מנות:
- 4 עגבניות
- חצי פלפל ירוק חריף
- 1 שן שום
- חצי בצל סגול
- חצי גמבה
- 2 פרוסות לחם לבן
- שמן זית
- חצי לימון
- מלח+פלפל לפי הטעם
ועכשיו לעבודה ה"קשה":
1. חותכים גס את כל הירקות וזורקים למעבד מזון. טוחנים שתי דקות עד שהירקות הופכים למרק חלק
2. מתבלים במלח ופלפל
3. מוזגים לצלחת ומשפריצים קצת שמן זית. החלק הכיפי הוא לזרוק כמה תוספות חמודות מלמעלה ולהתחיל לזלול
אני ממליצה לזרוק 2 פרוסות לחם לטוסטר ולשבור אותן לקרוטונים מלמעלה יחד עם קצת גמבה ופלפל ירוק חריף
בתאבון,
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
יחד עם המעלות שעולות להן מדי יום החשק שלנו להדליק את הגז ולבשל הולך ונעלם. כאן מגיעה המנה המושלמת הזו שהיא גם "מזון מהיר"- ההכנה תיקח לכם בדיוק 4 דקות וגם מרק רענן, מזין ששמר על כל הערכים התזונתיים שלו.
גספצ′ו הוא מרק עגבניות קר שהגיע אלינו מספרד. היום יש כבר אינספור ורסיות שלא קשורות בשום אופן לעגבניות אבל זה לא מעניין אותנו היום. הספרדים גילו את העגבניה לאחר שקולומבוס גילה את אמריקה ומשם הפרי הנפלא הזה (זה פרי חברים, לא ירק, ואפילו היה משפט בעניין) הופץ באירופה. כנהוג באותם ימים באזורים חשוכים אלה הם חששו מהדבר החמוד הזה ואף קראו לו "פרי השטן" - מוגבלים. מאז הספרדים פיתחו יחסים מעניינים על הפרי ומדי שנה נערכת מלחמת עגבניות ע-נ-ק-י-ת.
מצרכים ל3 מנות:
- 4 עגבניות
- חצי פלפל ירוק חריף
- 1 שן שום
- חצי בצל סגול
- חצי גמבה
- 2 פרוסות לחם לבן
- שמן זית
- חצי לימון
- מלח+פלפל לפי הטעם
ועכשיו לעבודה ה"קשה":
1. חותכים גס את כל הירקות וזורקים למעבד מזון. טוחנים שתי דקות עד שהירקות הופכים למרק חלק
2. מתבלים במלח ופלפל
3. מוזגים לצלחת ומשפריצים קצת שמן זית. החלק הכיפי הוא לזרוק כמה תוספות חמודות מלמעלה ולהתחיל לזלול
אני ממליצה לזרוק 2 פרוסות לחם לטוסטר ולשבור אותן לקרוטונים מלמעלה יחד עם קצת גמבה ופלפל ירוק חריף
בתאבון,
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
ידיעות בקצרה
כתבות
סערה ביב"ע נחלים; הורים ותלמידים הקימו מתחם אוהלים בישיבה
01/05/2024
ספורט
"בשביל הספורט" טור דעה מאת שי מייבסקי עניין של קארמה
01/05/2024
מקומי
פ"ת זוכרת את ניצולי השואה
30/04/2024
כתבות
אירוע פלילי חמור הלילה בפ"ת
09/04/2024
חינוך
די ג′י אולפניסטית
02/04/2024
כתבות
כמה חנייה שתרצו
31/03/2024
חינוך
החינוך הדתי פ"ת - בידיו
27/03/2024
מקומי
נעצר בחשד שחטף תיקים מנשים בעיר
26/03/2024
מלחמת "חרבות ברזל" בפתח תקווה
מתפללים לשחרורם
14/11/2023