- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
אוכל
סלט דלורית ועדשים
כ"ד אב ה'תשע"ד 20/08/2014
אלונה אייזנברג
לפעמים לא ממש מתחשק לי לאכול ארוחה "כבדה" ואז להסתובב איתה כל היום בניסיון להשאיר את העיניים פקוחות.
אלה הם בדיוק הזמנים לסלט עשיר ומשביע.

מצרכים:
דלורית אחת
חצי כוס עדשים ירוקות מושרות
כוסברה - צרור קטן
נענע - שני גבעולים
לימון - שלם, סחוט
מלח, פלפל, צ'ילי
שמן זית
מתחילים:
1. קודם נשטוף היטב את הדלורית ואז נכניס אותה בשלמותה לתנור. חצי שעה ב200 מעלות. שימו חצי כוס מים בתבנית, האדים יעזרו לה להתבשל. אחרי רבע שעה אני ממליצה לדקור אותה עם מזלג, ואם היא מוכנה אז להוציא- כי אנחנו לא רוצים אותה רכה מדי.
2. במקביל מבשלים את העדשים המושרות ללא מלח ומסננים.
3. מוציאים את הדלורית, חוצים אותה ומוצאים את הגרעינים עם כף.
4. קולפים את הדלורית וחותכים לריבועים גדולים יחסית.
5. מסדרים בקערה יפה, קוצצים פנימה את הירוקים. מוסיפים את העדשים שהספיקו להצטנן ומתבלים (אני אוהבת הרבה צ'ילי כדי לתת קונטרה למתיקות של הדלורית).
לערבב בעדינות ולא הרבה כי אנחנו לא אוהבים דייסה.
בתאבון!
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
לפעמים לא ממש מתחשק לי לאכול ארוחה "כבדה" ואז להסתובב איתה כל היום בניסיון להשאיר את העיניים פקוחות.
אלה הם בדיוק הזמנים לסלט עשיר ומשביע.

מצרכים:
דלורית אחת
חצי כוס עדשים ירוקות מושרות
כוסברה - צרור קטן
נענע - שני גבעולים
לימון - שלם, סחוט
מלח, פלפל, צ'ילי
שמן זית
מתחילים:
1. קודם נשטוף היטב את הדלורית ואז נכניס אותה בשלמותה לתנור. חצי שעה ב200 מעלות. שימו חצי כוס מים בתבנית, האדים יעזרו לה להתבשל. אחרי רבע שעה אני ממליצה לדקור אותה עם מזלג, ואם היא מוכנה אז להוציא- כי אנחנו לא רוצים אותה רכה מדי.
2. במקביל מבשלים את העדשים המושרות ללא מלח ומסננים.
3. מוציאים את הדלורית, חוצים אותה ומוצאים את הגרעינים עם כף.
4. קולפים את הדלורית וחותכים לריבועים גדולים יחסית.
5. מסדרים בקערה יפה, קוצצים פנימה את הירוקים. מוסיפים את העדשים שהספיקו להצטנן ומתבלים (אני אוהבת הרבה צ'ילי כדי לתת קונטרה למתיקות של הדלורית).
לערבב בעדינות ולא הרבה כי אנחנו לא אוהבים דייסה.
בתאבון!
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה