- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
אוכל
בלונים זה טעים: והפעם - שקשוקה!
כ"א אב ה'תשע"ד 17/08/2014
אלונה אייזנברג
הפעם בפינתנו נכין שקשוקה, שזה כבר סוג של מאכל לאומי.

אמנם זה נשמע מאוד פשוט, אבל אם תשאלו כל אדם (מבשל), הוא יגיד לכם שיש לו את המתכון המיוחד שלו.
ארוחת בוקר מושלמת לשישי בבוקר או סתם ליום פנוי שיש לכם.
מצרכים לשקשוקה זוגית:
4 ביצים
3 עגבניות אדומות, בשרניות ויפות
1 בצל
1/2 גמבה אדומה
1 פלפל ירוק חריף קטן
2 שיני שום
מלח
1 כפית סוכר (כן! סוכר)
1 כפית פפריקה אדומה (עדיף מעושנת)
צ'ילי לפי הטעם לחובבי חריף (במידה והפלפל הירוק לא הספיק לכם)
כמובן שמן לטיגון
---------------------------------------------------------------
אופן הכנה:
1. שוטפים את העגבניות, עושים להם איקס עם הסכין מלמעלה, מאכלסים בקערה ושופכים עליהן מים רותחים (ככה נוכל לקלף אותן מהר).
2. קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן אותו על אש בינונית עם מכסה.
3. קוצצים את הגמבה, את השום ואת הפלפל החריף, כשהבצל נהיה שקוף זורקים את שאר החבר'ה פנימה.
4. מוציאים את העגבניות מהמים, מקלפים וקוצצים ויאללה למחבת גם כן (עדיין כל הטיגון הוא עם מכסה)
5. כשאתם רואים שהעגבניות שיחררו את המיץ ומתחילות להיות מבושלות, מסירים את המכסה ומכניסים פנימה את התבלינים, המלח והסוכר. מערבבים טוב ונותנים עוד שתי דקות בישול ללא מכסה כדי לאדות חלק מהנוזלים
6. שופכים את הביצים לשקשוקה ומכסים. כאן כל אחד מוזמן לבשל לפי דרגת הקושי של ביצה שהוא מעדיף (אני אוהבת שהצהוב נוזלי)
7. כשהכל מוכן קוצצים מעל כמה עלי כוסברה ומגישים עם לחם שווה שכיף לטבול בשקשוקה. גם איזו גבינה נחמדה לא תזיק בצד אבל לא חייבים :)
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
תגובות
(2 תגובות)
הוסף תגובה
הוסף תגובה
2.
שקשוקה
באמת טוב אפילו מעולה.
מוטי יוזוק
26/11/2014 08:32:16
1.
שקשוקה מטורפת
למה, למה שמישהו ירצה להכין מתכון מטורף? מה רע ב" טעים", " מלבב", " ערב לחיך", "מרנין", " מחיה נפשות", או סתם " משמח את בני מעי"?
אפרת
25/08/2014 19:00:18
הפעם בפינתנו נכין שקשוקה, שזה כבר סוג של מאכל לאומי.

אמנם זה נשמע מאוד פשוט, אבל אם תשאלו כל אדם (מבשל), הוא יגיד לכם שיש לו את המתכון המיוחד שלו.
ארוחת בוקר מושלמת לשישי בבוקר או סתם ליום פנוי שיש לכם.
מצרכים לשקשוקה זוגית:
4 ביצים
3 עגבניות אדומות, בשרניות ויפות
1 בצל
1/2 גמבה אדומה
1 פלפל ירוק חריף קטן
2 שיני שום
מלח
1 כפית סוכר (כן! סוכר)
1 כפית פפריקה אדומה (עדיף מעושנת)
צ'ילי לפי הטעם לחובבי חריף (במידה והפלפל הירוק לא הספיק לכם)
כמובן שמן לטיגון
---------------------------------------------------------------
אופן הכנה:
1. שוטפים את העגבניות, עושים להם איקס עם הסכין מלמעלה, מאכלסים בקערה ושופכים עליהן מים רותחים (ככה נוכל לקלף אותן מהר).
2. קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן אותו על אש בינונית עם מכסה.
3. קוצצים את הגמבה, את השום ואת הפלפל החריף, כשהבצל נהיה שקוף זורקים את שאר החבר'ה פנימה.
4. מוציאים את העגבניות מהמים, מקלפים וקוצצים ויאללה למחבת גם כן (עדיין כל הטיגון הוא עם מכסה)
5. כשאתם רואים שהעגבניות שיחררו את המיץ ומתחילות להיות מבושלות, מסירים את המכסה ומכניסים פנימה את התבלינים, המלח והסוכר. מערבבים טוב ונותנים עוד שתי דקות בישול ללא מכסה כדי לאדות חלק מהנוזלים
6. שופכים את הביצים לשקשוקה ומכסים. כאן כל אחד מוזמן לבשל לפי דרגת הקושי של ביצה שהוא מעדיף (אני אוהבת שהצהוב נוזלי)
7. כשהכל מוכן קוצצים מעל כמה עלי כוסברה ומגישים עם לחם שווה שכיף לטבול בשקשוקה. גם איזו גבינה נחמדה לא תזיק בצד אבל לא חייבים :)
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל'בלוג בלונים'.
תגובות
(2 תגובות)
הוסף תגובה
הוסף תגובה
2.
שקשוקה
באמת טוב אפילו מעולה.
מוטי יוזוק
26/11/2014 08:32:16
1.
שקשוקה מטורפת
למה, למה שמישהו ירצה להכין מתכון מטורף? מה רע ב" טעים", " מלבב", " ערב לחיך", "מרנין", " מחיה נפשות", או סתם " משמח את בני מעי"?
אפרת
25/08/2014 19:00:18