- ז' אייר ה'תשפ"ד 15/05/2024מת מפצעיו לוחם צה"ל לירון יצחק מפ"ת שנפגע לפני יומים מפצמ"ר ברצועת עזה- לירון היה אמור להנשא בעוד שבועיים- יהי זכרו ברוך
- כ"ב תשרי ה'תשפ"ד 07/10/2023מצב חירום - מענה ומידע לציבור
אוכל
מרק גספצ′ו לימי קיץ לוהטים
י"ח אב ה'תשע"ד 14/08/2014
אלונה אייזנברג
יחד עם המעלות שעולות להן מדי יום החשק שלנו להדליק את הגז ולבשל הולך ונעלם. כאן מגיעה המנה המושלמת הזו שהיא גם "מזון מהיר"- ההכנה תיקח לכם בדיוק 4 דקות וגם מרק רענן, מזין ששמר על כל הערכים התזונתיים שלו.
גספצ′ו הוא מרק עגבניות קר שהגיע אלינו מספרד. היום יש כבר אינספור ורסיות שלא קשורות בשום אופן לעגבניות אבל זה לא מעניין אותנו היום. הספרדים גילו את העגבניה לאחר שקולומבוס גילה את אמריקה ומשם הפרי הנפלא הזה (זה פרי חברים, לא ירק, ואפילו היה משפט בעניין) הופץ באירופה. כנהוג באותם ימים באזורים חשוכים אלה הם חששו מהדבר החמוד הזה ואף קראו לו "פרי השטן" - מוגבלים. מאז הספרדים פיתחו יחסים מעניינים על הפרי ומדי שנה נערכת מלחמת עגבניות ע-נ-ק-י-ת.
מצרכים ל3 מנות:
- 4 עגבניות
- חצי פלפל ירוק חריף
- 1 שן שום
- חצי בצל סגול
- חצי גמבה
- 2 פרוסות לחם לבן
- שמן זית
- חצי לימון
- מלח+פלפל לפי הטעם
ועכשיו לעבודה ה"קשה":
1. חותכים גס את כל הירקות וזורקים למעבד מזון. טוחנים שתי דקות עד שהירקות הופכים למרק חלק
2. מתבלים במלח ופלפל
3. מוזגים לצלחת ומשפריצים קצת שמן זית. החלק הכיפי הוא לזרוק כמה תוספות חמודות מלמעלה ולהתחיל לזלול
אני ממליצה לזרוק 2 פרוסות לחם לטוסטר ולשבור אותן לקרוטונים מלמעלה יחד עם קצת גמבה ופלפל ירוק חריף
בתאבון,
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
יחד עם המעלות שעולות להן מדי יום החשק שלנו להדליק את הגז ולבשל הולך ונעלם. כאן מגיעה המנה המושלמת הזו שהיא גם "מזון מהיר"- ההכנה תיקח לכם בדיוק 4 דקות וגם מרק רענן, מזין ששמר על כל הערכים התזונתיים שלו.
גספצ′ו הוא מרק עגבניות קר שהגיע אלינו מספרד. היום יש כבר אינספור ורסיות שלא קשורות בשום אופן לעגבניות אבל זה לא מעניין אותנו היום. הספרדים גילו את העגבניה לאחר שקולומבוס גילה את אמריקה ומשם הפרי הנפלא הזה (זה פרי חברים, לא ירק, ואפילו היה משפט בעניין) הופץ באירופה. כנהוג באותם ימים באזורים חשוכים אלה הם חששו מהדבר החמוד הזה ואף קראו לו "פרי השטן" - מוגבלים. מאז הספרדים פיתחו יחסים מעניינים על הפרי ומדי שנה נערכת מלחמת עגבניות ע-נ-ק-י-ת.
מצרכים ל3 מנות:
- 4 עגבניות
- חצי פלפל ירוק חריף
- 1 שן שום
- חצי בצל סגול
- חצי גמבה
- 2 פרוסות לחם לבן
- שמן זית
- חצי לימון
- מלח+פלפל לפי הטעם
ועכשיו לעבודה ה"קשה":
1. חותכים גס את כל הירקות וזורקים למעבד מזון. טוחנים שתי דקות עד שהירקות הופכים למרק חלק
2. מתבלים במלח ופלפל
3. מוזגים לצלחת ומשפריצים קצת שמן זית. החלק הכיפי הוא לזרוק כמה תוספות חמודות מלמעלה ולהתחיל לזלול
אני ממליצה לזרוק 2 פרוסות לחם לטוסטר ולשבור אותן לקרוטונים מלמעלה יחד עם קצת גמבה ופלפל ירוק חריף
בתאבון,
אלונה
לעוד מתכונים טעימים, כנסו ל′בלוג בלונים′.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
ידיעות בקצרה
ספורט
"בשביל הספורט" טור דעה מאת שי מייבסקי חותמות של מאני טיים
15/05/2024
כתבות
מת מפצעיו שבועיים לפני חתונתו, לירון יצחק לוחם צה"ל מפ"ת
15/05/2024
כתבות
צפו בקבלת הפנים לחתן התנך העולמי דוד שאשא מפ"ת כשהגיע לביתו
14/05/2024
כתבות
המומלצים לקבלת ′יקיר העיר′ 2024
09/05/2024
כתבות
אפילו מקווה ייבנה ב"מטרו ארלזורוב"
09/05/2024
כתבות
סערה ביב"ע נחלים; הורים ותלמידים הקימו מתחם אוהלים בישיבה
01/05/2024
מקומי
פ"ת זוכרת את ניצולי השואה
30/04/2024
כתבות
אירוע פלילי חמור הלילה בפ"ת
09/04/2024
חינוך
די ג′י אולפניסטית
02/04/2024
מלחמת "חרבות ברזל" בפתח תקווה
מתפללים לשחרורם
14/11/2023