- כ"ד ניסן ה'תשפ"ה 22/04/2025′וואלה′: הצוללן שהותקף אמש על ידי כריש הוא בן 40 מפתח תקווה. בני משפחתו מספרים שהוא "חובב כרישים"
אוכל
קראמבל תפוחים
כ' אלול ה'תשע"ד 15/09/2014
אריאל שטרסלר
קינוח פשוט, איכותי ומרשים שמתאים לארוחות גדולות שמייצרות המון משימות וגורמות לנו לחפש פינאלה קל להכנה שיספק את הסחורה.
ריח התפוחים והוניל בבית יטמטם כל לבב אנוש. לגרסא לא-חלבית ולא פחות טעימה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה. את הקראמבל המקורי שהיווה השראה למתכון הזה (שהסרתי ממנו כמה שלבים ורכיבים) אכלתי אצל מירב סנראי.
דרגת קושי: בינוני-קל
זמן הכנה: 15 דקות + 30 דקות אפיה
מצרכים
תבנית בינונית (26)
- לתפוחים:
- 8 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
- 1 לימון שטוף ומיובש היטב
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- לקראמבל:
- 200 גרם (1.5 כוסות) קמח
- 200 גרם (1.5 כוסות) שקדים קלופים וטחונים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
מה עושים?
- מקלפים את התפוחים, מנקים אותם מגרעינים וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר מרובע, פחות או יותר.
- לא לוותר על הקילוף. השארת הקליפה מקשה על התפוחים להתרכך, ומשאירה חתיכות מבאסות בתוצר הסופי.
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים ממחצית ממנו את המיץ.
- מוסיפים למחבת על אש בינונית את החמאה, הוניל, מיץ וגרידת לימון וסוכר. מערבבים מעט עד שנוצר סירופ עדין.
- אפשר להוסיף בשלב זה תבלינים נוספים (כמו קינמון או ציפורן) וחופן פירות יבשים (אגוזים קצוצים, חמוציות, צימוקים)
- מהדרין יכולים ללכת על תוכנו של תרמיל וניל אמיתי, אבל בכיאת.
- לא לוותר על הסוכר ומיץ הלימון, הם משחקים כאן על תקן משפרי טעם של התפוח עצמו. למי שלא מסתדר עם גרידת לימון, אפשר להוריד אותה.
- מוסיפים לסירופ את התפוחים הקצוצים, ומערבבים 2-3 דקות. התפוחים לא אמורים להתרכך וחלילה לא לשנות צבע, אלא רק להתערבב מעט בסירופ החם, עד שהקצוות שלהם מתחילים להיראות טיפה ספוגיים. ברגע שהנוזלים של התפוחים מדללים מעט את הסירופ, אפשר להוריד מהגז (לא לתת להם לנזול מעבר לזה!).
- מחממים תנור ל-180-190 מעלות, תלוי בעוצמתו.
- מערבבים בקערה את מרכיבי הקראמבל לתערובת אחידה של חול רטוב למדי, ומפוררים מעט. אפשר לעשות את זה בידיים, אבל לגיטמי גם עם מיקסר ו-וו לישה.
- אפשר להוסיף קורט מלח לתערובת הקראמבל לפני הערבוב.
- לא להישבר למראה שקדים טחונים ברשימת המרכיבים. כבר לא צריך ללכת לחנות ייעודית בשביל הדברים האלה, אפשר להשיג בכל סופר. אני משתמש בסדרה המעולה של Mimon's.
- מעבירים את התפוחים לתבנית משומנת, משטחים לגובה אחיד ומהדקים מעט.
- מפזרים מעל התפוחים את הקראמבל, כמה שאפשר בגובה שווה. מהדקים ומוודאים שהתפוחים אטומים לגמרי מלמעלה, גם בדפנות. הנה הקאץ': כשהקראמבל סוגר היטב את התפוחים, האדים שלהם ננעלים בפנים במהלך האפיה. מה שמתקבל הוא שכבת תפוחים נימוחה, ושכבת פירורים רכה מצדה התחתון ומעט קריספית מצדה העליון. אל תתפשרו על האפקטים.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות (שוב, תלוי בתנור) עד שהקראמבל זהוב מבחוץ (לא להשחים אותו! יש הבדל של שניות בין שחום ושרוף בתערובת הזו). בגמר האפיה - לא לשכוח להוציא מהתנור ולתת לכל העסק להתייצב כמה דקות לפני שהריח המשכר של התפוחים, החמאה והשקדים משכיח מכם - ובכן - הכל.
תקציר מנהלות
- למחבת על אש בינונית מוסיפים: 8 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות, 50 גרם חמאה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל, מיץ מחצי לימון וגרידת לימון. מערבבים 2-3 דקות.
- מערבבים בקערה כוס וחצי קמח, כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים, 3/4 כוס סוכר חום ו-150 גרם חמאה לתערובת פירורית ורטובה.
- מעבירים את התפוחים לתבנית משומנת, מפזרים מעליהם את הקראמבל בגובה שווה ומהדקים היטב בכל הפינות כך שאף תפוח לא מבצבץ.
- אופים לחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומוציאים להתקרר.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה
קינוח פשוט, איכותי ומרשים שמתאים לארוחות גדולות שמייצרות המון משימות וגורמות לנו לחפש פינאלה קל להכנה שיספק את הסחורה.
ריח התפוחים והוניל בבית יטמטם כל לבב אנוש. לגרסא לא-חלבית ולא פחות טעימה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה. את הקראמבל המקורי שהיווה השראה למתכון הזה (שהסרתי ממנו כמה שלבים ורכיבים) אכלתי אצל מירב סנראי.
דרגת קושי: בינוני-קל
זמן הכנה: 15 דקות + 30 דקות אפיה
מצרכים
תבנית בינונית (26)
- לתפוחים:
- 8 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
- 1 לימון שטוף ומיובש היטב
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- לקראמבל:
- 200 גרם (1.5 כוסות) קמח
- 200 גרם (1.5 כוסות) שקדים קלופים וטחונים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
מה עושים?
- מקלפים את התפוחים, מנקים אותם מגרעינים וחותכים לקוביות בגודל סנטימטר מרובע, פחות או יותר.
- לא לוותר על הקילוף. השארת הקליפה מקשה על התפוחים להתרכך, ומשאירה חתיכות מבאסות בתוצר הסופי.
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים ממחצית ממנו את המיץ.
- מוסיפים למחבת על אש בינונית את החמאה, הוניל, מיץ וגרידת לימון וסוכר. מערבבים מעט עד שנוצר סירופ עדין.
- אפשר להוסיף בשלב זה תבלינים נוספים (כמו קינמון או ציפורן) וחופן פירות יבשים (אגוזים קצוצים, חמוציות, צימוקים)
- מהדרין יכולים ללכת על תוכנו של תרמיל וניל אמיתי, אבל בכיאת.
- לא לוותר על הסוכר ומיץ הלימון, הם משחקים כאן על תקן משפרי טעם של התפוח עצמו. למי שלא מסתדר עם גרידת לימון, אפשר להוריד אותה.
- מוסיפים לסירופ את התפוחים הקצוצים, ומערבבים 2-3 דקות. התפוחים לא אמורים להתרכך וחלילה לא לשנות צבע, אלא רק להתערבב מעט בסירופ החם, עד שהקצוות שלהם מתחילים להיראות טיפה ספוגיים. ברגע שהנוזלים של התפוחים מדללים מעט את הסירופ, אפשר להוריד מהגז (לא לתת להם לנזול מעבר לזה!).
- מחממים תנור ל-180-190 מעלות, תלוי בעוצמתו.
- מערבבים בקערה את מרכיבי הקראמבל לתערובת אחידה של חול רטוב למדי, ומפוררים מעט. אפשר לעשות את זה בידיים, אבל לגיטמי גם עם מיקסר ו-וו לישה.
- אפשר להוסיף קורט מלח לתערובת הקראמבל לפני הערבוב.
- לא להישבר למראה שקדים טחונים ברשימת המרכיבים. כבר לא צריך ללכת לחנות ייעודית בשביל הדברים האלה, אפשר להשיג בכל סופר. אני משתמש בסדרה המעולה של Mimon's.
- מעבירים את התפוחים לתבנית משומנת, משטחים לגובה אחיד ומהדקים מעט.
- מפזרים מעל התפוחים את הקראמבל, כמה שאפשר בגובה שווה. מהדקים ומוודאים שהתפוחים אטומים לגמרי מלמעלה, גם בדפנות. הנה הקאץ': כשהקראמבל סוגר היטב את התפוחים, האדים שלהם ננעלים בפנים במהלך האפיה. מה שמתקבל הוא שכבת תפוחים נימוחה, ושכבת פירורים רכה מצדה התחתון ומעט קריספית מצדה העליון. אל תתפשרו על האפקטים.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות (שוב, תלוי בתנור) עד שהקראמבל זהוב מבחוץ (לא להשחים אותו! יש הבדל של שניות בין שחום ושרוף בתערובת הזו). בגמר האפיה - לא לשכוח להוציא מהתנור ולתת לכל העסק להתייצב כמה דקות לפני שהריח המשכר של התפוחים, החמאה והשקדים משכיח מכם - ובכן - הכל.
- למחבת על אש בינונית מוסיפים: 8 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות, 50 גרם חמאה, 3 כפות סוכר, 2 כפיות תמצית וניל, מיץ מחצי לימון וגרידת לימון. מערבבים 2-3 דקות.
- מערבבים בקערה כוס וחצי קמח, כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים, 3/4 כוס סוכר חום ו-150 גרם חמאה לתערובת פירורית ורטובה.
- מעבירים את התפוחים לתבנית משומנת, מפזרים מעליהם את הקראמבל בגובה שווה ומהדקים היטב בכל הפינות כך שאף תפוח לא מבצבץ.
- אופים לחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומוציאים להתקרר.
תגובות
הוסף תגובה
הוסף תגובה